Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2021 10:21 - Има ли хемороиди швейцарецът
Автор: nomadfamily Категория: Туризъм   
Прочетен: 1741 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всеки иска да живеем като швейцарците. За да живеем като швейцарците, първо трябва да работим като швейцарците, НО - готови ли сме на това?! Знаете ли какво е един да ходи по цял ден след вас и да ви пита: "ти сега какво правиш"......всеки ден да ти напомня, че си "взел заплата, а се луташ като муха без глава". Дефиницията "психически тормоз" е бедна и крехка да опише това. Да, накрая взимаш някой лев, но си платил "прекалено висока цена". В България съм работил на около 20 места. Общо взето, настроенията ми са били - от апатия, до яд, че някой не си е свършил работата и го отнасям аз ..но всяко чудо за три дни, реката си потича в обичайното русло -оставяш шефа да се накрещи и пак си продължава всичко постарому. Народопсихология. Шефът си казва: "Чакай, да не ги натискам много, че да не вземат да избягат, че после за рез пари никой няма да дойде". Работникът си вика: "Тоя днес к"во реши да вика в сряда, не във вторник- сигурно жената/ мъжа го/я е оставил/ла. Изискванията на шефа се отдават на емоционално залитане...и толкоз. Но тези - работиш до пълен  функционален - физически и психически отказ на тялото, и тогава секунди преди да спре - дават ти почивка. Поставяш си философските разсъждения за живота на "тухли четворки", докато отново възстановиш разсъдъка си...някой ден. "Ако" го възстановиш. Готови ли сме да получаваме няколко хиляди евро - на тази цена? Работил съм и за други западняци - същата работа. Приключих в болницата от преумора. Да, парите са хубаво, приятно нещо. Но още по приятно е да си жив.... и не на последно място - здрав. Аз, лично мое мнение, - е да не бързаме толкоз да ставаме швейцарци, германци или там каквото все даваме за пример. Да си я караме айляк, да си ревем във фейса че "мама му стара, отново е понеделник", да се лъжем с шефа "че ние работим, а той/тя ни плаща" и да си я караме по нашенски. А, да, хората с хемороиди там са някакъв незначителен процент.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blog13 - цитат: "Знаете ли какво е един ...
03.12.2021 14:10
цитат: "Знаете ли какво е един да ходи по цял ден след вас и да ви пита: "ти сега какво правиш"......всеки ден да ти напомня, че си "взел заплата, а се луташ като муха без глава"."

Ти не си живял като швейцарец, а като роба на швейцарец. И освен това, все пак си взимал заплата. През соца в казармата, щяха да те фиркат и повече, но нямаше да вземеш заплата.
цитирай
2. ganini - Има една болест...
03.12.2021 18:18
..., която се получава от преработване. БЪРН АУТ. Изгаряш психически и физически и следва половин година болнични и терапия. Познавам няколко случая от Швейцария, пък и дъщеря ми изгоря в Лондон от постоянната преса!
цитирай
3. blog13 - Има една болест, която се получава ...
04.12.2021 13:30
ganini написа:
Има една болест, която се получава от преработване. БЪРН АУТ. Изгаряш психически и физически и следва половин година болнични и терапия. Познавам няколко случая от Швейцария, пък и дъщеря ми изгоря в Лондон от постоянната преса!


Ако е надебеляла като англичанка, значи се е разболяла от преяждане и недостатъчно движение. Токсичните вещества които се образуват поради преяждането, тормозят мозъка, които пък токсини не се отделят от организма поради липсата на движние и от там е целата работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nomadfamily
Категория: Туризъм
Прочетен: 209525
Постинги: 109
Коментари: 34
Гласове: 320
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930